Bericht

UGCHELEN IS MIJN THUIS – EN KNIP BASIS

door | feb 14, 2021

Als kind ben ik geboren en opgegroeid in de wijk het Loo in Apeldoorn. Daarna heb ik jaren met mijn ex man en onze 3 kinderen in het centrum gewoond. De grote verandering in mijn leven kwam met de scheiding waarvoor ik mijn vertrouwde jaren dertig huis in het centrum moest verlaten. Plots was ik overgeleverd aan wat de woningbouwvereniging te bieden had. Daar stond ik op straat met mijn 3 kinderen, vol spanning afwachtende wat voor geschikte woningen er voorbij kwamen. De ene flat van 5 hoog na de andere werd in mijn profiel weergegeven. Daar had ik weinig trek in. Toen kwam er een schattige gerenoveerde woning voorbij. Een hoekwoning in zo’n beetje het midden van Ugchelen.

Thuisbasis

Ugchelen, dat ken je eigenlijk niet als je in Apeldoorn hebt gewoond. Daar heb je dan niks te zoeken. Laat ik toch maar even gaan kijken was mijn gedachte. De buurman kwam al naar buiten om vriendelijk en enthousiast kennis te maken. Hij vertelde dat ik niet meer verder hoefde te zoeken want als ik eenmaal in Ugchelen zou wonen dat ik nooit meer weg zou willen. Daar geloofde ik niks van.

Mijn jongste dochter Veerle zit sinds wij in Ugchelen wonen op de basisschool de Touwladder. Zij heeft veel leuke vriendinnetjes gemaakt, allemaal woonachtig in Ugchelen. De leuke activiteiten die onder andere voor de kinderen worden georganiseerd maakt Ugchelen nog meer bijzonder. Regelmatig wandel ik met de hond langs de Sprengen (die door het dorp lopen) waar ik zelfs een ijsvogel heb gespot! En dan heb je op loopafstand de bossen. Ugchelen ervaar ik als een prachtig en vriendelijk dorp. Wij wonen er inmiddels een paar jaar met veel plezier, wie had dat ooit gedacht! Verhuizen? Dat komt voorlopig niet in mijn woordenboek voor.

Knipbasis

Voor mijn huwelijk heb ik een all-round kapster opleiding afgerond in Arnhem. Daarna heb ik in Antwerpen een theater haar en grime opleiding gedaan. Tot mijn huwelijk heb ik onder andere haar en grime verzorgd bij het Raamtheater in Antwerpen. Inmiddels gescheiden wilde ik graag weer gaan knippen en dan het liefst in Ugchelen. En daarom voer ik nu onder de website naam ‘familiekapper.nl’ en volledige naam ‘Familiekapper de Kerseboom’ mijn knip activiteiten uit in voornamelijk Ugchelen.